• 3D Laserkeilaus

  • Rakentamiseen
  • Infrarakentamiseen ja kaivosteollisuuteen
  • Teollisuuden tarpeisiin ja projekteihin
  • Suunnitteluun ja projektitoimituksiin
  • jne.Esarin laserkeilaustiimi

3D Laserkeilaus- ja mallinnuspalvelu on osa mittauspalveluyksikköä, jonka toimipiste sijaitsee Pietarsaaressa. Laserkeilaustiimin henkilöstö on insinöörikoulutustaustaista. Laserkeilaukseen liittyvän osaamisen lisäksi tiimin henkilöstöltä löytyy kokemusta ja osaamista mm. teollisuuden suunnittelusta, projektien toteutuksesta, konepajatoiminnasta, teräsrakenteiden valmistuksesta, hitsauksesta (IWS), talonrakentamisesta jne. Tämän laajan osaamis- ja kokemustaustan pohjalta pystymme hyvin hahmottamaan erilaiset asiakastarpeet ja tarjoamaan asiakkaille parhaan ratkaisun, sekä konsultaation.


Tekniikka, laitteet ja ohjelmistot

3D laserkeilaus on uusin ja kustannustehokkain menetelmä tiedonkeruuta varten. Laserkeilausryhmällä on yli 10 vuoden kokemus laserkeilauksessa käytettävistä laitteista ja ohjelmistoista. Käytössä on uusinta teknologiaa edustava RIEGL VZ-400 maalaserkeilain, keilaimeen integroitava järjestelmäkamera, GPS- vastaanotin ja mittausaineiston jatkokäsittelyyn liittyviä erilaisia ohjelmistoja, kuten Riegl RiScan Pro, Trimblen RealWorks ja 3Dipsos jne. Mittausmenetelmä perustuu laserimpulsseihin ja on täysin kosketukseton, sekä vaaraton. 
Laserkeilaimemme pystyy mittaamaan 1,5 m etäisyydeltä jopa 600:aan metriin asti ja mittaustarkkuuden osalta puhutaan millimetreistä. Se käyttää täyden aaltomuodon tekniikkaa ja pystyy parhaimmillaan rekisteröimään kaksi miljoonaa havaintoa sekunnissa. Näiden ominaisuuksien ansiosta syntyy mittatarkkaa aineistoa erittäin tehokkaasti.

                     Lopputuotteet ja aineiston jatkokäsittely

Laserkeilauksella saatu aineisto voidaan luovuttaa asiakkaalle hänen haluamassaan tiedostomuodossa ja pistepilvi on hyödynnettävissä yleisimmissä CAD- suunnitteluohjelmissa. Pistepilvestä voimme tehdä erilaisia leikkauksia, verkotuksia (mesh), analyysejä, törmäystarkasteluja ja laskentaa. Aineiston pohjalta voimme toimittaa rakenteiden pintamallinnusta sovitussa laajuudessa kilpailukykyiseen hintaan. Tarjoamme myös konsultaatiota pistepilvien ja mallien katsomiseen ja analysointiin liittyviin ohjelmistoihin, joita löytyy myös ilmaisversioina.
Aineistoa voidaan siis hyödyntää ja jatkojalostaa hyvin monella tavalla. Erityisesti sen pohjalta voidaan tehdä luotettavia jatkosuunnitelmia, koska suunnittelijalle voidaan antaa rakenteista tarkka ja luotettava kolmiulotteinen tieto ilman, että hänen tarvitsee edes itse välttämättä käydä kohteessa.


Leikkeitä ja esimerkkejä tehdyistä projekteista

Valokuvilla väritettyjä pistepilviä

Kuva1  

Kuva2

Pistepilvestä tehty mesh-verkotus

Kuva3    

Pistepilvestä pintamalliksi

6

7       8

9

10      11

Mittaus seisokissa ja sen jälkeen analysointi ja selvitys

13Esittelyvideoita Riegl VZ-400 laserkeilauksista

Tässä alla muutamia linkkejä videoleikkeisiin, joissa on käytetty käytössämme olevaa laserkeilainta.

Linkki 1: Millennium Tower ja St. Peter‘s Church, jotka Wienissä Itävallassa ja metsän kartoitus
Linkki 2: Rakennuksen katolta suoritettu keilaus teollisuus- ja kaupunkiympäristöön
Linkki 3: Sähköasema
Linkki 4: Teollisuuslaitos
Linkki 5: Rovaniemen rajapyykkilaitos
Linkki 6: Övre Nybackan kotiseututalo Vantaalla
Linkki 7: Renata-purjeveneen entisöinti
Linkki 8: Leikkivät pojat -veistos

Yhteydenotot: 

Patrik Hagman, GSM: +358 44 2783454