ABB: ”Esari on näyttänyt meille olevansa luotettava toimija”

Kaustislaisen Esari Oy:n pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Suomen johtava laitesuojatoimittaja on yhdessä ABB:n kanssa ollut mukana rakentamassa suurta akkutehdasta Ruotsissa.

Skellefteåssa rakennettavassa valtavassa akkutehtaassa nähdään Esarin osaamista. Esari toimittaa sähköasemat osana ABB:n kauppaa. 

– Tämä on merkittävä rajapyykki Esarille. Näin laajassa projektissa emme ole aikaisemmin olleet mukana. Vuosien saatossa olemme toimittaneet yksittäisiä laitetiloja Ruotsiin ja nyt pitkäjänteinen myyntityö tuotti tulosta, Esarin toimitusjohtaja Ari Rauma toteaa tyytyväisenä.

Esari toimii tässä projektissa yhteistyössä ABB:n kanssa. ABB valitsi Esarin modulaaristen sähkötilojen toimittajaksi. 

 

Sujuva yhteistyö 

Esarilla ja ABB:lla on takana muitakin yhdessä toteutettuja projekteja. Esarin sähkötöiden johtaja Jouni Kykyri ja tehtaanjohtaja Jori Känsäkoski ovat tyytyväisiä miehiä nyt kun työt Ruotsissa ovat loppusuoralla.

– Kaikki on sujunut ilman suurempia ongelmia ja aikataulussa on pysytty. Itse asiassa olemme jopa vähän aikataulua edellä. Se, että Esari valikoitui toimittajaksi projektiin, on iso luottamuksen osoitus ABB:lta Esaria kohtaan, Kykyri sanoo.

– Meillä on taustalla pitkä yhteistyö ABB:n kanssa ja useita onnistuneita toimituksia. Esarin arvomaailman kulmakiviä ovat asenne, ahkeruus ja ammattitaito. Ne ja korkea toimituslaatu näkyvät lopputuotteessa, Känsäkoski toteaa.

Myös ABB:n edustaja alleviivaa, että aikaisemmat onnistuneet hankkeet painoivat vaakakupissa ennen kuin akkutehdasrakentamisen yhteistyökumppani valittiin.

– Meillä oli etukäteistietoa muutaman aiemman hankkeen ansiosta. Esari on näyttänyt meille olevansa luotettava toimija. Esarin kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, Olli Syrjälä sanoo.

Syrjälä korostaa myös, että yksi sujuvan yhteistyön tärkeimmistä asioista on toimivat henkilökemiat.

– Projektitoiminnassa vuorovaikutus on aina tärkeä. Tekijöiden täytyy tulla keskenään toimeen, ja yhteistyön pitää sujua puolin ja toisin. Tällaisissa projekteissa tulee aina haasteita, mutta niistä selvitään hyvällä yhteistyöllä. Tarpeen tullen pitää auttaa, ja myös joustaa tilanteen vaatiessa. Esarin kanssa nämä asiat ovat toimineet varsin mainosti, Syrjälä toteaa.

 

Suomessa rakennettu, Ruotsissa asennettu

Toimitus sisälsi yhteensä kuusi laitetilaa. Laitetila moduulit valmistettiin ja yhteensovitettiin Esarin tehtaalla Kaustisella. Seitsemästä moduulista koostuvat sähkötilat siirrettiin Skellefteåån osissa ja asennukset viimeisteltiin akkutehtaalla.

– Moduuliratkaisu oli kustannustehokkain toteutustapa. Kuljetusteknisesti 27 metrin rakennus olisi ollut haasteellinen ja kallis ratkaisu. Tämä oli sekä tilaajalle että toimittajalle tehokas toimintatapa, toimitusjohtaja Rauma sanoo.

– Modulaarinen ratkaisu on hyvä, kun on kyseessä niin sanotusti asennuskriittisiä työmaita. Eli kun on tiukka aikataulu. ABB on toimittanut vastaavia ratkaisuja myös öljyjalostamolle ja kaivosteollisuudelle, ABB:n Syrjälä sanoo.

– Vastaavanlaisia projekteja saattaa tulla jatkossakin, ei pelkästään akkuteollisuuteen. Tämä oli vahva näyttö osaamisestamme, Rauma sanoo.

Rauma nostaa vielä esille sen, että taas on saatu uusi näyte siitä, että pienen Keski-Pohjanmaan maakunnasta löytyy osaamista, joka kelpaa myös ulkomailla.

– Keski-Pohjanmaa on Suomen kovin vientimaakunta. Nyt oli Esarin vuoro näyttää, että täältä löytyy yrityksiä, joilla on vahvaa erikoisosaamista.


SERTIFIOITUA TOIMINTAA

Oy Esari Ab:n toiminta on hallittua ja dokumentoitua.
Yrityksemme koko toiminta on sertifioitu kansainvälisen ISO-standardin mukaisesti.