LAGERCRANTZ GROUP AB OSTAA OY ESARI AB:N

Ruotsalainen pörssiyhtiö Lagercrantz Group AB www.lagercrantz.com on allekirjoittanut sopimuksen Oy Esari Ab:n ostamisesta.

Esari on Suomen johtava laitesuojatoimittaja. Yrityksen asiakkaita ovat pääosin teleoperaattorit, energia- ja suurteollisuus sekä valtiolliset liikelaitokset. Esarin vuotuinen liikevaihto on noin 5 M€ ja kannattavuus on hyvä. Yrityksen lähempi esittely, katso www.esari.fi.

”Vahvan erikoistumisemme ja osaamisemme ansiosta olemme saaneet kasvaa asiakkaidemme projekteissa vuosien saatossa Suomen johtavaksi laitesuojatoimittajaksi.
Pitkä yhteistyö ja kumppanuus asiakkaidemme kanssa ovat mahdollistaneet tuotekehityksen, joka pystyy vastaamaan yhdyskuntarakentamisen tarpeisiin teknisten tilojen osalta.

Pohjalaisen pääomasijoittaja Wedecon www.wedeco.fi mukaan tulo omistajaksi vuonna 2014 ja hyvä omistajaohjaus on kehittänyt Esarin toimintaa merkittävästi sekä auttanut Esarin läpimurtoa Ruotsin markkinoille, jonka olemme nähneet isona tulevaisuuden mahdollisuutena. Lagercrantzin omistuksessa pääsemme edelleen kehittämään liiketoimintaamme ja rakentamaan Kaustislaista vientitarinaa sitoutuneen ja osaavan henkilökunnan turvin.

Näen myös vahvaa synergiaa Lagercrantz konserniin kuuluvan ruotsalaisen Elkapsling yhtiön kanssa. Asiakaskuntamme on pitkälti sama ja pystymme täydentämään toistemme tuotevalikoimaa sekä vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita.
Lagercrantzin perinteet ja arvot pitkäaikaisena omistajana mahdollistavat Esarin kehityksen ja kasvun pohjoismaissa” toteaa Ari Rauma, Oy Esari Ab:n toimitusjohtaja.

”Esari tulee entisestään vahvistamaan Lagercrantzin asemaa ja tuotevalikoimaa laitesuojien valmistajana. Yritys täydentää Lagercrantzin omistuksessa olevan Elkapslingin tuotevalikoimaa ja näemme merkittävän kasvupotentiaalin molemmissa maissa kun pystymme tarjoamaan laajemman valikoiman” kommentoi Jörgen Wigh, TJ ja Lagercrantz Group AB:n konsernijohtaja.

”Pohjanmaalta kotoisin olevana olen erityisen iloinen siitä, että vahvistamme asemaamme maakunnassa hankkimalla hyvin hoidetun yrityksen jolla erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät” sanoo Marcus Käld, Lagercrantz Group AB:n liiketoimintaryhmän johtaja.

Esarista tulee osa Lagercrantzin Mechatronics divisioonaa tammikuussa 2021.

Kaustinen 18.12.2020

Ari Rauma, toimitusjohtaja, Oy Esari Ab, puh. 0400 566 691
Marcus Käld, Vice President Mechatronics division, Lagercrantz Group AB, puh. 050 518 5901


SERTIFIOITUA TOIMINTAA

Oy Esari Ab:n toiminta on hallittua ja dokumentoitua.
Yrityksemme koko toiminta on sertifioitu kansainvälisen ISO-standardin mukaisesti.