Uusi toimitusjohtaja Patrik Knutar tuo Esarille laajaa kokemusta rakennusalalta

Esarin uutena toimitusjohtajana 1.5.2022 aloittava kaustislainen rakennusinsinööri Patrik Knutar on työurallaan ehtinyt nähdä rakennusalaa monipuolisesti eri toimijoiden näkökulmasta.

– Olen aiemmin työskennellyt rakennustyömailla vastaavana työnjohtajana, talotalotehtaalla tuotannosta vastaavana työnjohtajana ja Kokkolan Satamassa kunnossapidon työnjohtajana. Vastasin satamassa infran kunnossapidosta, joten siellä investointihankkeiden rakennuttajan rooli tuli tutuksi, Knutar kertaa työkokemustaan.

Satamasta Knutar siirtyi Kaustisen ja Vetelin kunnan tekniseksi johtajaksi, kunnes yhteisvirka lakkautettiin ja mies jatkoi Kaustisen kunnan teknisenä johtajana. Esarille Knutar siirtyy Kokkolan Autoilijoiden toimitusjohtajan paikalta.

Esarin toinen perustaja ja toimitusjohtajan tontilta väistyvä Ari Rauma arvostaa Knutarin taustaa.

– Knutarin työkokemus rakennustyömailta, tehdastuotannosta, infrarakentamisesta ja kunnan tekniseltä puolelta oli merkittävä tekijä hänen valinnassaan. Lisäksi Patrik tuntee Esarin yrityksenä entuudestaan hyvin. Patrik on Teerijärveltä kotoisin ja asuu Kaustisella. Hänellä on siis hyvät juuret onnistua työssään, Rauma sanoo.

Vuosituhannen vaihteessa nuorena miehenä Knutar teki kesätöitä Esarin alihankkijalla ja asensi laitesuojia ympäri Suomea.

– Joskus olimme myös Esarin tuotannon puolella kiireapuna silloin, kun sesonki oli kuumimmillaan ja tekijöistä pulaa. Vuosituhannen alusta on tietysti jo aikaa, mutta tunnen monta henkilöä Esarin tuotannosta ja hallinnosta.

Vienti ja uudet aluevaltaukset mahdollistavat kasvun

Patrik Knutar
Patrik tarttuu uusiin haasteisiin

Knutar haluaa uutena toimitusjohtajana antaa oman panoksensa Esarin kasvutarinaan.

– On tärkeää, että Esari on koko ajan pystynyt uudistumaan ja hakemaan kotimaan markkinoilta uusia tukijalkoja liiketoiminnalleen. Yritys on saanut myös vientiä auki Ruotsiin. Ruotsalainen teknologiakonserni Lagercrantz luo omistajana entistä paremmat edellytykset viennin kasvulle. Tämä kokonaisuus ja sen kehittäminen houkuttelivat minut Esarille, Knutar perustelee.

Esimerkiksi energiateollisuudessa kestävän kehityksen tavoitteet tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia infrarakentajille. Perinteisten telelaitetilojen valmistuksen rinnalle Esarin valikoimaan ovat tulleet radanvarsirakentamiseen tarkoitetut laitesuojat ja tuulivoimapuistoissa tarvittavat laitesuojat.

– Ne antavat tarvittavaa lisäpontta ja kasvun mahdollisuuksia Esarille.

Knutar luottaa siihen, että hän pääsee nopeasti talon tavoille. Ensimmäiseksi hän aikoo oppia ymmärtämään entistä paremmin Esarin markkinaa.

– Esarilla on todella osaava henkilökunta, joka on valtavan sitoutunutta työhönsä ja siksi uskon, että pääsemme yhdessä nopeasti eteenpäin.

Knutar tietää jo, miten aikoo hyödyntää omaa laajaa kokemustaan rakennusalalta. Jokaisesta työpaikasta on takataskuun jäänyt jotain.

– Ymmärrän, miten julkishallinto toimii ja miten siellä tehdään ratkaisuja. Voin tuoda omaa rakennustyömaakokemustani Esarin henkilöstön ja asiakkaiden käyttöön. Kunnossapidon työkokemuksen ansiosta ymmärrän investointihankkeita rakennuttajan näkökulmasta.

– Aion tietysti myös hyödyntää ahkerasti vuosien varrella kertynyttä kontaktiverkostoani, Knutar toteaa.

KIITOS, ANTEEKSI JA NÄKEMISIIN!

Iso Kiitos kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille, joiden kanssa olen saanut tehdä hyvää yhteistyötä vuosien saatossa ja rakentaa Esarin tarinaa!

Ari Rauma

Minun Merimatkani

Uraani ja tekemääni elämäntyötä yrittäjänä voi verrata monivaiheiseen merimatkaan.

Kun vailla purjehdus- ja navigointikoulutusta ammattikoulutaustalla lähdin aikanaan matkaan, en voinut kuvitellakaan mitä se toisi tullessaan. Pienellä veneellä – intoa täynnä ja täysin purjein valtameren ylitykseen, päämäärä kirkkaana horisontissa.

Matkan edetessä veneen koko kasvoi ja tarvittiin lisää taitavia soutajia ja purjeen solmijoita. Matkaan on mahtunut seesteisiä ja selkeitä päiviä, jolloin matka sujui suotuisasti pienin liikkein ruorissa. Näinä päivinä saatoin hengittää syvään, nauttia soudun rytmistä ja meren antimista.

Kuten merellä aina, tähänkin matkaan on mahtunut myös myrskyjä ja vaaroja. Myrskyisinä hetkinä olen valvonut ja luottanut vaistooni. Vaarallisten karikkojen välttäminen on vaatinut vahvaa otetta ruorissa.

Myrskyjen laantuessa ja taivaan kirkastuttua olen voinut taas tarkistaa suunnan tähdistä ja majakan valoista. Matkalla onkin ollut monta arvokasta majakkaa, joiden valoon olen voinut luottaa ja tukeutua.

Kuten aina, Meri vaatii omansa. Matkani aikana olen menettänyt monta hyvää soutajaa, jotka säilyvät muistoissani ikuisesti.

Matkan aikana pienestä veneestä on määrätietoisella työllä saatu vahvistettua merikelpoisempi, kunnes se lähes kolmekymmenen vuoden matkan jälkeen ohjattiin Tukholman satamaan.

Tämä hyvin maininkeja ja myrskyjä kestänyt alus on nyt varustettu vahvoilla Lagercrantzin purjeilla sekä navigointilaitteilla, joiden avulla seuraava Kapteeni pääsee ohjaamaan laivan uusille merille, kohti uusia haasteita.

Toivotan hänelle ja upealle miehistölle onnea matkaan sekä suotuisia tuulia. Itse pysyn kotivesillä ja jatkan luotsin ominaisuudessa Esarin hallituksessa.

Olen ylpeä ja kiitollinen tästä ikimuistoisesta matkasta. Haluan kiittää kaikkia soutajia ja majakan vartijoita matkani varrelta.

Iso Kiitos läheisilleni, jotka ovat paikanneet purjeeni ja pitäneet ne puhtaina matkan varrella.

Kaustisella 29.4 2022

Ari Rauma

merimatka
Patrik Knutar

Ota yhteyttä

Etkö ole varma, mikä ratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Ei hätää. Esarin kokenut tiimi auttaa sinua löytämään oikean ratkaisun. Täytä yhteydenottolomake tai soita meille, niin vastaamme kysymyksiisi. Kerro myös, mistä mallista tai malleista olet kiinnostunut.

    Yhteydenottolomake


    Tämän sivun suojaa reCAPTCHA, mikä tarkoittaa, että Googlen tietosuojakäytännöt ja käyttöehdot ovat voimassa.