Esari on Fortumin valinta Mankkaan CHC-kattilalaitoksen yhteistyökumppaniksi

Fortum ja Equinix ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Equinixin kahden Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpöä kierrätetään Fortumin kaukolämpöverkkoon. Tässä projektissa laitetilatoimittajan valinnassa korostuivat erityisesti kyky vastata tiukan aikataulun vaatimuksiin sekä tarve tarjota enemmän kuin pelkkä sähkökattilakontti – kokonaisuus, jossa sähkökattilan lisäksi on muuta sähköautomaatio- sekä prosessilaitteistoa pakattuna suhteellisen pieneen konttiin.

Mankkaan projektissa oli paljon erityistarpeita. Sen toimitustapa haluttiin toteuttaa avaimet käteen -periaatteella konttiratkaisuna, jotka Fortumin asiantuntijat suunnittelivat. Kokonainen laitos kootaan valmiiksi kontteihin laitetoimittajien tehtailla ja kontit toimitetaan Espooseen, missä ne asetetaan valmiiksi rakennetuille perustuksille.

Vaativat projektit ovat Esarin erikoisalaa

Projektipäällikkö Otto Schütt Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta kertoo, että Fortum valitsi Esarin yhteistyökumppaniksi erityisesti sen kyvyn vuoksi ottaa haltuun tämän kaltainen monimutkainen työkokonaisuus. Esarin tarjous kattoi laajan skaalan tehtäviä, ei ainoastaan sähkökattilakontin kokoamista, vaan myös sen sisällä olevat LVI-, laite-, instrumentti- ja sähköasennukset.

Rakennus on ulkomitoiltaan pieni, mutta se sisältää valtavan määrän tekniikkaa. ”Mankkaan CHC-kattilalaitoksessa on kymmenkertainen määrä tekniikkaa tavanomaiseen laitetilaan verrattuna.”, Esarin toimitusjohtaja Patrik Knutar toteaa.

Hänen mukaansa toteutus valmiiksi sisätiloissa on Esarille selkeä kilpailuetu, koska olosuhteet ovat aina optimaaliset. Moni teollinen hanke toteutetaankin säältä suojassa vaihtoehtona perinteiselle rakentamiselle. Kaikki mitä voidaan toimittaa kokonaisuutena, tehdään valmiiksi sisätiloissa.

Ammattimainen muutosten hallinta ja aikataulutus

Yhteistyössä on toiminut erityisen hyvin projektin muutosten hallinta. Esari osoitti aktiivisuutta tarjoamalla omia parannusehdotuksiaan, mikä oli erittäin arvokasta ja auttoi projektin sujuvuudessa.

Otto Schüttin mukaan yksi positiivisesti yllättänyt asia oli Esarin sitoutuminen ja aktiivisuus hankkeessa. Heidän tiimiensä valmius tarttua asioihin nopeasti ja tarjota luovia ratkaisuja odottamattomiin haasteisiin oli erityisen vaikuttavaa. Lisäksi heidän avoimuutensa on ollut yksi positiivisista yllätyksistä, mikä on edistänyt yhteistyötä merkittävästi.

Heidän tarkka ja tehokas aikataulun hallintansa on ollut erittäin vaikuttavaa.

Knutar toteaakin, että valitessaan Esarin Fortum sai projektijohtopalvelun kaupan päälle, johon kuuluu niin hankkeen yleiskoordinointi kuin kaikkien asennusten yhteensovittaminen.

Fortum kertoo, että Esari toi lisäarvoa hankkeeseen vankan osaamisensa ja kokemuksensa vuoksi. Myös edellä mainittu muutosten hallinta on auttanut asioiden edistämisessä.

Esarilla on hyvä alihankkijaverkosto, ja asiantuntevien alihankkijoiden kautta hoidetaan ne osat, joihin itsellä ei ole ammattitaitoa. Mankkaan projektissa LVI-puolen yhteistyökumppanina on LVI Klemola Oy ja putkitöissä Peltisepänliike Nykänen Oy, molemmat yritykset Vetelistä.

Täydellinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin

Schütt kertoo Esarin eroavan muista laitetilojen toimittajista siinä, että useimmat toimittajat tarjoavat valmiita laitetiloja, joita he muuntavat Fortumin projektin tarpeisiin. Esari sen sijaan rakentaa sähkökattilakontin Fortumin piirustusten ja vaatimusten mukaisesti.

Schütt kiteyttää seikat, miksi hän suosittelisi Esaria myös muille: ”Esari pystyi tarjoamaan kokonaisvaltaisen ja täysin räätälöidyn ratkaisun. Esari otti huomioon tarkasti asiakkaan odotukset ja tekniset vaatimukset ja loi ratkaisun, joka täyttää täysin asiakkaan yksilölliset tarpeet.”

Lisätietoja antavat:

Otto Schütt
projektipäällikkö
Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta

Patrik Knutar
toimitusjohtaja
Oy Esari Ab

Ota yhteyttä

Etkö ole varma, mikä ratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Ei hätää. Esarin kokenut tiimi auttaa sinua löytämään oikean ratkaisun. Täytä yhteydenottolomake tai soita meille, niin vastaamme kysymyksiisi. Kerro myös, mistä mallista tai malleista olet kiinnostunut.

    Yhteydenottolomake


    Tämän sivun suojaa reCAPTCHA, mikä tarkoittaa, että Googlen tietosuojakäytännöt ja käyttöehdot ovat voimassa.